Welkom bij Covermaster, groothandel in EPDM en Accessoires. Wilt u particulier bestellen? Bekijk snel ons aanbod op Dakvoordeelshop!

Cover tape 15,2 cm X 30 mtr

Cover tape 15,2 cm X 30 mtr

Enkelzijdige EPDM Cover Tape op rol van 15,2cm breed, uitermate geschikt om de naad tussen twee EPDM-membranen waterdicht te maken of andere EPDM naaddetails af te dichten. De ondergrond altijd activeren met een door ons aangeboden EPDM Primer.

 • Zakelijke groothandel in EPDM en accessoires
 • Vrijblijvend advies door onze professionals
 • Bezorgd binnen 48 uur, levering veelal uit voorraad

  Klanten beoordelen ons met een 5/5! ⭐⭐⭐⭐⭐
Omschrijving

De enkelzijdige EPDM Cover Tape is een gevulkaniseerde, rubberen kleefband die is ontworpen om de naad tussen twee EPDM-membranen te voorzien van waterdichte naadverbinding.

Onze EPDM Cover Tape heeft een hoge aanvangssterkte op EPDM-membranen en hecht uitstekend op de meeste ondergronden.

 

Kenmerken

 • Snelle en gemakkelijke installatie
 • Uitstekende hechting & waterdichte naden
 • Industriële kwaliteit
 • Bevat geen vluchtige organische stoffen
 • UL en FM goedgekeurd

 

De EPDM dakbedekking van Covermaster een is volledig gevulkaniseerd materiaal en chemisch inert ten opzichte van zichzelf. Daardoor kunnen de moet er een derde, chemisch actief materiaal worden toevoegd om de naadverbinding te maken: EPDM Cover Tape en EPDM Primer. De kwaliteit van de naadverbinding wordt vooral bepaald door de kwaliteit van het contact tussen de EPDM dakbedekking en de kleefstof. Goede voorbereiding van het contactoppervlakte met EPDM Primer is daarom vereiste voor een kwalitatieve waterdichte naadverbinding.

 

Verwerkingsvoorschrift

 1. Reinig het gehele oppervlak waar de Cover Tape op zal worden aangebracht.
 2. Breng de EPDM Primer aan op het gehele te bedekken oppervlak met behulp van een spons. OPMERKING: wees terughoudend bij het installeren bij temperaturen onder de 5°C om te voorkomen dat de EPDM Primer gaat uitlopen (vorming van condensatie op het oppervlak van de primer).
 3. Laat de EPDM Primer drogen totdat deze goed aanvoelt (geen materiaaloverdracht, gewoonlijk minder dan 20 minuten droogtijd). De droogtijd is afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid.
 4. Als de primer droog is, installeer dan onmiddelijk de Cover Tape.
 5. Plaats de Cover Tape over het met EPDM Primer voorbehandelde oppervlak en verwijder de beschermfolie onder een hoek van 45 graden terwijl u de afdekstrip met de hand omlaag drukt.
 6. Rol de Cover Tape direct na met een silliconen roller.
 7. Dicht de randen van het afdekdetail af met EPDM kit.
Specificaties
Artikelnummer
CMZT103006
EAN Code
8715815039559
Sluiten